Choď na obsah Choď na menu

Pórová polievka

19. 10. 2015

POTREBUJEME :

  • 1 x vajce
  • 2 kocky masox
  • 2-3 lyžice hladnej múky
  • soľ
  • korenie
  • maslo
  • olej
  • 5 kusov póru

POSTUP:

Póry očistíme, povädnutej časti odstránime, pozdĺžne je rozkrojíme a prepláchneme, aby medzi jednotlivými vrstvami nebola špina, a pokrájame je nadrobno.

V hrnci rozohrejeme olej a trochu masla na zjemnenie, vsypeme múku a ľahko ju osmažíme dozlatista. Potom ju zalejeme studenou vodou, pridáme masox, dobre rozmiešame a privedieme k varu. Do vriacej polievky vsypeme nakrájaný a prepláchnutie pór a varíme asi 15 minút domäkka. Ochutíme soľou a korením. Kto má rád, môže pridať smotanu na zjemnenie.

Vriacej polievku zložíme z ohňa, rozbi do nej vajcia, hneď vidličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme jemne nakrájanú petržlenovú vňať.

Do polievky môžeme pri podávaní pridať nadrobno nakrájanú žemličky ľahko osmaženej na masle alebo na zmes masla s olejom.