Tekvicová krémová polievka
Potrebujeme :
- 500 g tekvice (najlepšie Hokkaido)
- 100 g póru
- 1 PL masla
- 1/8 l bieleho vína
- 1/2 l hovädzieho vývaru
- 1 PL balsamica
- mletý zázvor
- majoránka
- muškátový orech
- čierne korenie
- kmín
- soľ
- smotana
- tekvicový olej
Postup :
Umytú a odkôstkovanú tekvicu nakrájame na kocky a spolu s nakrájaným pórom krátko opražíme na masle. Zalejem vínom a vývarom a necháme približne hodinu dusiť. Masu rozmixujeme a pridáme balsamico. Nakoniec ochutíme zvyšnými koreninami. Prípadne ešte raz zmixujeme, aby bola hmota jednotná. Pred podávaním vmiešame trochu tekutej smotany do polievky a na tanieri ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja.
Dobrú chuť