Choď na obsah Choď na menu

Tekvicová krémová polievka

19. 10. 2015

Potrebujeme :

  • 500 g tekvice (najlepšie Hokkaido)
  • 100 g póru
  • 1 PL masla
  • 1/8 l bieleho vína
  • 1/2 l hovädzieho vývaru
  • 1 PL balsamica
  • mletý zázvor
  • majoránka
  • muškátový orech
  • čierne korenie
  • kmín
  • soľ
  • smotana
  • tekvicový olej

Postup :

Umytú a odkôstkovanú tekvicu nakrájame na kocky a spolu s nakrájaným pórom krátko opražíme na masle. Zalejem vínom a vývarom a necháme približne hodinu dusiť. Masu rozmixujeme a pridáme balsamico. Nakoniec ochutíme zvyšnými koreninami. Prípadne ešte raz zmixujeme, aby bola hmota jednotná. Pred podávaním vmiešame trochu tekutej smotany do polievky a na tanieri ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja.

 

Dobrú chuť